Fietsmeting

Bij een sportieve fiets waarbij de stuurpen een vast geheel is en meestal met klik pedalen gereden wordt is een goede fietsmeting geen overbodig luxe. Wij doen bij de Standaard en Comfort servicepakket altijd een Cyclefit meting als u een mountainbike, racefiets of sporthybride aanschaft.

De basis begint met een goed passende fiets.
Foto

Een Cyclefit meting bestaat uit 6 maatbepalingen:
1) Kruishoogte (ofwel binnenbeenlengte)
2) Dijbeenlengte
3) Romplengte.        
4) Armlengte            
5) Schouderbreedte
6) Voetlengte
                                                           
Naast deze lichaamsmaten worden voor elke meting een aantal andere variabelen ingevoerd, zoals bijvoorbeeld geslacht, soort fiets, niveau, pedaalsysteem, vorm van het stuur, soort remhendels, lengte van het zadel, dikte van de zool van de schoen. Al deze informatie samen wordt verwerkt tot een duidelijk en eenduidig advies voor een optimale framemaat van uw nieuwe fiets.

Cyclefit meeting: € 30,00

Bikefit dynamische meting
Foto

Om de meest ideale zithouding te adviseren hebben wij een cursus van Bikefit gevolgd. Het Amerikaanse Bikefit heeft de afgelopen jaren een productlijn ontwikkeld welke het comfort, de efficiëntie en prestaties van bijna elke fietser verbeterd. Door de productie van slimme hulpmiddelen zoals wedges en asverlengers wordt het mogelijk iemand zijn voet optimaal op het pedaal te positioneren. 
Foto

Met behulp van lasers stellen we de voetplaatjes zo af dat er een ideale uitlijning komt van de heup-knie-enkel. Dit zorgt voor een optimale druk op de pedalen en een ideale uitlijning van de gewrichten waardoor klachten en blessures worden voorkomen zoals brandend of doof gevoel in voeten en klachten van knie of enkel. Is de uitlijning van de heup-knie-enkel optimaal dan gaan wij naar de juiste zithouding kijken. U moet hier denken aan de zadelhoogte, zadel terugstand, stuur hoogte en stuur-zadel afstand.

De dynamische Bikefit meting wordt gedaan op jouw eigen fiets geplaatst in een tacx trainer. Houdt rekening met een tijdsbestek van 2 uur en vergeet niet de volgende dingen mee te nemen:

Jouw fiets, zomer fietskleding (korte broek en shirt) en fietsschoenen.

Bikefit meeting: € 95,00 (aleen op afspraak mogelijk)


SQ Lab zitbot meting
Foto

Het meest voorkomende probleem bij fietsers is zadelpijn. Deze kwaal hoort er volgens de meeste fietsers een beetje bij. Dat is natuurlijk niet waar. Met deze kennis in het achterhoofd ontwikkelde SQ-lab een uniek zadelmeetsysteem en diverse zadels.
Aangezien u aan een zadel moet wennen en wij erg overtuigd zijn van de SQ Lab zadels, hanteren wij een 30 dagen niet goed geld terug garantie.

Zadelmeting is gratis


SQ Lab voet meting
Foto

Hoewel de voet het derde contactpunt vormt, wordt daar meestal weinig aandacht aan besteed. Is dat vanwege de grote afstand tot het hoofd of omdat voeten over het algemeen minder klachten opleveren? Wij weten het niet. Maar in feite zijn de voeten het belangrijkst, want zij zorgen voor de aandrijving. Door de hoge belasting van de voorvoet wordt de natuurlijke demping ook bij de trapbeweging geactiveerd. Hierdoor kan de knie uit de optimale as raken, kunnen dove tenen ontstaan en wordt bovendien onnodig energie verbruikt.

Voorkom dit met SQ Lab zooltjes! De voet komt in de juiste positie en kracht wordt gespaard, een ronde pedaalbeweging en gezond voetbed zorgen ervoor dat de speciale SQ Lab-inlegzolen een absolute must zijn voor iedere voet in de fietsschoen!

Voetmeting is gratis 

Contactgegevens

  • Oelenboom 2b
  • 9461 VA, Gieten
  • info@profilegieten.nl
  • (0592) 26 50 04
  • KvK: 04071464
  • BTW: NL812411560B01

Whatsapp ons!

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  8:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00
Woensdag:  8:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00
Donderdag:  8:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00
Vrijdag:  8:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00
Zaterdag:  9:00 tot 12:00 en 13:00 tot 16:00
Zondag:  Gesloten
 
*Pauze van 12:00 tot 13:00 uur


Facebook


Onze merken

Alpina
Batavus
Cortina
Dutch ID
Gazelle
Giant
Klever
Loekie
Sparta
Trek
Van Raam